استاندار زنجان گفت: در چهارمین همایش سلامت اداری کشور، استان زنجان با توجه به اقدامات عملی صورت گرفته در راستای ارتقاء سلامت اداری که یکی از شاخصهای آن اجرای دولت الکترونیک بود، بهعنوان استان نمونه کشور انتخاب شد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه زنجان، «محمد رئوفینژاد» ظهر امروز در ستاد دولت الکترونیک، اظهار کرد: در حال حاضر 530 خدمت از خدمات احصا شده دولت الکترونیک در استان زنجان ارائه میشود که بیش از 130 خدمت مختص به روستاهای استان است.
وی افزود: طی 3 سال گذشته تا به امروز آن طور که انتظار میرفت از ظرفیت دولت الکترونیک استفاده نشده است که شاید یکی از دلایل این امر عدم اطلاع رسانی کافی به عموم مردم در راستای استفاده از این امکانات و فرصتها باشد.
استاندار زنجان تاکید کرد: این در حالی است که خدمات دولت الکترونیک وقتی معنا پیدا میکند و میتوان آن را به طور کامل موفق ارزیابی کرد که مردم از ظرفیتها و خدمات موجود استفاده کنند و همین امر مهمترین عامل در ارتقاء سلامت اداری خواهد بود.
رئوفینژاد تصریح کرد: در دولت الکترونیک دیگر کسی با اعمال سلیقه شخصی با تغییر مسیر، علاوه بر بالا بردن هزینه خدمات، موجب نارضایتی عمومی نخواهد شد و نقش بسیاری از واسطهها نیز در این دولت از بین خواهد رفت.
وی با تاکید بر اینکه استان زنجان در توسعه خدمات الکترونیک در کشور استان پیشتاز است، خاطرنشان کرد: همه مسئولان در دستگاههای اجرایی باید به لزوم اجرای این امر باوری قوی داشته باشند، زیرا در غیر این صورت حتی اگر این برنامه با موفقیت در دستگاهی اجرا شود صرفاً جنبه تشریفاتی خواهد داشت و در امور جاری دستگاه مورد استفاده قرار نمیگیرد.
نماینده عالی دولت در استان زنجان بر لزوم هماهنگی دستگاهها در اجرای مصوبات این دولت تاکید کرد و افزود: هیچ دستگاهی حق اجرای آزمایشی طرحی را بدون هماهنگی با این نهاد ندارد و این هماهنگی از جهت کنترل تبعات هر طرح لازم و ضروری میباشد.
رئوفینژاد با تعیین ضربالعجل یک هفتهای برای اجرای کامل دولت الکترونیک در نواحی پایلوت استان، گفت: در حال حاضر شهر سلطانیه و 7 نقطه در استان به صورت آزمایشی برای اجرای کامل دولت الکترونیک انتخاب شدهاند که مسئولان مربوطه طی یک هفته باید اقدامات لازم جهت انجام کامل دولت الکترونیک در این نواحی را انجام دهند.
وی با تاکید بر اینکه تاکنون هیچ ردیف بودجهای برای اجرای دولت الکترونیک مشخص نشده است، تاکید کرد: قطعاً همه ادارات و دستگاههای اجرایی میتوانند این طرح را انجام دهند، زیرا چندین دستگاه اجرایی در این زمینه با موفقیت عمل کرده است. البته اگر دستگاهی پس از اجرای طرح محرز شد که بودجه نیاز داشته است قطعاً تامین اعتبار خواهد شد.
دولت الکترونیک زمینه ساز مشارکت جدی مردمی در فعالیتهای دموکراتیک است
معاون برنامهریزی استاندار زنجان نیز در این جلسه، گفت: از طریق گسترش و فعالیت وب سایتهای دولتی زمینه مشارکت جدی مردم در فعالیتهای دموکراتیک فراهم میشود.
«سعید عباسی» اظهار کرد: دولت الکترونیک با حذف واسطهها و امکان دسترسی عموم مردم به نوع و کیفیت خدمات ارائه شده موجب بالا رفتن اعتماد عمومی به خدمات ارائه شده میگردد.
وی با اشاره به انجام آزمایشی انتخابات الکترونیک به صورت آزمایشی در دو شهر ابهر و خرمدره، تصریح کرد: این خدمت در دولت الکترونیک و همکاری خوب مردم در آن نشان دهنده این امر مهم بود که میتوان با برپایی این گونه انتخابات به سطح اعتماد بالاتری دسترسی پیدا کرد.
اصلاح فرآیندهای موجود از مزایای دولت الکترونیک است
مدیر کل دفتر فناوری اطلاعات استانداری زنجان گفت: اصلاح اطلاعات و فرآیندهای موجود در کوتاهترین زمان ممکن، از مهمترین مزایای دولت الکترونیک می باشد.
«مرتضی شهامی» در ادامه این جلسه اظهار کرد: از مهمترین مزایای دولت الکترونیک امکان دسترسی به اطلاعات جامع و کامل در کوتاهترین زمان ممکن است که در همین راستا طرح جامع بانک اطلاعات مرجع املاک در قالب بازار مجازی معاملات املاک یکی از طرحهای در دست اجرا است و در این طرح امکان مدیریت در عرضه ملک از طریق سازمان های مربوطه بدون حضور دلالان که موجب افزایش غیرواقعی ملک میشوند، وجود دارد.
دبیر ستاد دولت الکترونیک استان زنجان تاکید کرد: از دیگر مزایای اجرای دولت الکترونیک مدیریت بحران و اداره جامعه با دسترسی جامع به نواحی مورد نیاز است که موجب تسریع این امر خواهد بود.