• چهارشنبه ۱۸ مرداد ماه، ۱۳۹۶ - ۱۱:۳۶
  • دسته بندی : اقتصادی
  • کد خبر : 965-5884-5
  • خبرنگار : 28009
  • منبع خبر : ----

یک مدرس دانشگاه:

دانه‌های گیاه جک‌فروت جایگزین کاکائو می‌شود


مدیرگروه علوم زراعی و باغی واحد علمی‌کاربردی مرکز تحقیقات و آموزش سازمان جهادکشاورزی استان زنجان گفت: دانشمندان دانه‌های گیاه جک‌فروت را جایگزین کاکائو در ساخت شکلات خواهند کرد.

 

محمود محبی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، منطقه زنجان، اظهار کرد: خوردن شکلات برای بعضی افراد بسیار لذت‌بخش و گاهی دوری از آن اجتناب‌ناپذیر است، اما در نهایت منابع استفاده از شکلات به دلیل افزایش تقاضا با کمبود مواجه خواهد شد و دانشمندان در حال بررسی منبعی جایگزین برای بوی خاص شکلات و عطر و طعم آن هستند. از این‌رو مقرر است که دانشمندان طی سال‌های آتی برای جلوگیری از کمبود کاکائو از دانه‌های جک‌فروت استفاده کنند.

 

وی ادامه داد: این دانه‌ها، رایحه شکلاتی دارند و جایگزینی ارزان و فراوان برای کاکائو به‌شمار می‌روند؛ در واقع ترکیبات موجود در دانه‌های جک‌فروت همان عطر و طعم شکلات را دارد و جایگزینی ارزان و فراوان برای تولید شکلات خواهند بود. کشاورزان در سطح جهانی سالانه حدود 3.7 میلیون تن کاکائو تولید می‌کنند و با توجه به افزایش تقاضا در سراسر جهان، برداشت کاکائو به 4.5 میلیون تن در سال 2020 خواهد رسید.

 

محبی افزود: جک‌فروت میوه بومی هند و مالزی است و در مناطق گرمسیری از جمله تایلند، اندونزی و پرتغال کشت می‌شود. نام این میوه مشتق از زبان مالایی و پرتغالی است. میوه‌ای است درختی که وزن هر دانه آن به حدود 20 کیلو هم می‌رسد اما مانند سیب در بالای درخت آویزان است و با آن وزن زیاد روی درخت می‌ماند تا برداشت شود. همچنین روی آن پوست سختی قرار دارد که وقتی باز شود میوه‌ای نارنجی درون آن قرار دارد.

 

این مدرس دانشگاه تصریح کرد: جک‌فروت برای کبد مقوی است و ریشه آن در درمان بیماری‌های پوست و آسم کاربرد دارد. علاوه بر این از جک‌فروت برای تقویت سیستم ایمنی بدن، کاهش فشار خون بالا، تقویت استخوان، پیشگیری از سرطان، بهبود هضم، محافظت از چشم و پوشت، بهبود فعالیت تیرویید و افزایش انرژی استفاده می‌شود.


انتهای پیام

ارسال خبر به دوستان

* گیرنده(ها):

آدرس ایمیل ها را با علامت کاما از هم جدا نمایید. (حداکثر 3 آدرس پست الکترونیکی گیرنده را وارد نمایید)
متن ارسال:

ارسال نظر

نام و نام خانوادگی:
آدرس سایت شما:
* آدرس پست الکترونیکی:
* متن:
* کد مقابل را وارد نمایید: