• چهارشنبه ۳ بهمن ماه، ۱۳۹۷ - ۱۵:۲۲
  • دسته بندی : اجتماعی
  • کد خبر : 9711-914-5
  • خبرنگار : 28020
  • منبع خبر : ----

شیر مادر را دریابید


کارشناس شیر مادر معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی زنجان گفت: شیر مادر از نوزاد مراقبت می‌کند.


زینب اسمعیلی در گفت‌وگو با ایسنا، منطقه زنجان، در خصوص مزایای شیر مادر، اظهار کرد: خطر ابتلا به دیابت، فشار خون بالا، سندرم مرگ ناگهانی، بیماری‌های تنفسی، چاقی و بیماری‌های قلبی و نیز برخی از سرطان‌ها از بیماری‌هایی هستند که به طور چشمگیری تحت تاثیر نوع تغذیه دوران نوزادی قرار دارند و در افراد تغذیه شده با شیر مادر نسبت به آن‌هایی که با شیر خشک تغذیه شده اند بسیار کمتر است.


این مسئول ادامه داد: ترکیبات شیر مادر با گذشت سن نوزاد تغییر می‌کند و متناسب با نیازهای بدن او می‌شود. ترکیبات شیر مادر از زمانی به زمان دیگر هم تغییر می‌کند، مثلا در هر بار شیردهی، شیر اولیه کمترین میزان چربی و شیر آخری بیشترین میزان چربی را دارد تا کودک کاملا سیر شده و گرسنگی‌اش از بین برود.

 

وی با بیان اینکه شیر مادر راحت‌ترین هضم و جذب را دارد، افزود: به طوری هیچ نوع شیر خشک و غذای کمکی به پای راحتی هضم آن نمی‌رسد پس مشکلات گوارشی ناشی از شیر خشک‌ها را نخواهد داشت و شیر مادر همچنین حاوی آنتی‌بادی‌ها است که از بدن کودک در مقابل باکتری‌ها و ویروس‌ها محافظت می‌کند. به همین دلیل نوزادانی که با شیر مادر تغذیه می‌شوند، در دوران نوزادی و کودکی کمتر بیمار می‌شوند.

 

اسمعیلی تصریح کرد: نوزادانی که با شیر مادر تغذیه می‌شوند، همچنین در معرض خطر کمتری برای ابتلا به بیماری‌های آسم و آلرژی قرار دارند  همچنین کودکانی که در طی شش ماه اول، فقط با شیر مادر تغذیه شده‌اند، کمتر به عفونت گوش، عفونت تنفسی و اسهال مبتلا می‌شوند. ویروس‌های معده، بیماری‌های دستگاه تنفسی تحتانی، عفونت‌های گوش و مننژیت در نوزادانی که با شیر مادر تغذیه می‌شوند کمتر رخ می‌دهد و زمانی هم که به وجود می‌آید خفیف است.

 

کارشناس شیر مادر معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی زنجان یادآور شد: تغذیه‌ی نوزاد فقط با شیر مادر یعنی بدون غذای جامد، شیر خشک یا آب، به مدت حداقل شش ماه بیشترین محافظت را از کودک به عمل می‌آورد. عامل اصلی ایمنی شیر مادر، نوعی  ایمونوگلوبولین ترشحی است که در مقادیر زیاد در آغوز یا اولین شیر مادر که در48 ساعت اول بعد از زایمان وجود دارد و در غلظت‌های پایین‌تر در شیر اصلی مادر به طور دائمی ترشح می‌شود. این ماده با تشکیل یک لایه‌ی محافظ روی غشاهای مخاطی در روده، بینی و گلوی کودک، از او در مقابل میکروب‌های مهاجم محافظت می‌کند.

 

وی با اشاره به اینکه شیر مادر محافظت لازم را برای کودک را فراهم می‌کند، گفت:بدن مادر در پاسخ به عوامل بیماری‌زایی مثل ویروس‌ها و باکتری‌ها، ایمونوگلوبولین ترشحی می‌کند و همان را به نوزاد انتقال می‌دهد و محافظتی که تغذیه با شیر مادر از کودک در برابر بیماری‌ها به عمل می‌آورد، تا مدت‌ها بعد از پایان شیردهی دوام می‌آورد.

 

اسمعیلی خاطرنشان کرد: پژوهش‌ها نشان داده است که تغذیه با شیر مادر می‌تواند خطر ابتلای نوزاد به برخی سرطان‌های دوران کودکی یا بیماری‌های قلبی عروقی در بزرگسالی را کاهش دهد. دانشمندان دقیقا نمی‌دانند که تغذیه با شیر مادر چگونه خطر ابتلا به این بیماری‌ها را کاهش می‌دهد، اما حدس می‌زنند که آنتی‌بادی‌های موجود در شیر مادر ممکن است سیستم ایمنی بدن نوزاد را تقویت کند.


انتهای پیام

ارسال خبر به دوستان

* گیرنده(ها):

آدرس ایمیل ها را با علامت کاما از هم جدا نمایید. (حداکثر 3 آدرس پست الکترونیکی گیرنده را وارد نمایید)
متن ارسال:

ارسال نظر

نام و نام خانوادگی:
آدرس سایت شما:
* آدرس پست الکترونیکی:
* متن:
* کد مقابل را وارد نمایید: